НАВЧАЛЬНИЙ КУРС «ВСТУП ДО СПЕЦІАЛЬНОСТІ» ЯК ЗАСІБ ДИДАКТИЧНОЇ АДАПТАЦІЇ МАЙБУТНІХ ВИХОВАТЕЛІВ У ЗАКЛАДІ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Джеджера, К.В. (Інноватика у вихованні, 2018)
У статті аналізується сутність дидактичної адаптації студентів до умов навчання в закладах вищої освіти. Виокремлено труднощі дидактичної адаптації, з якими стикаються майбутні вихователі на початковому етапі навчання у вищій школі. Розглянуто можливості навчального курсу «Вступ до спеціальності» щодо педагогічного сприяння дидактичній адаптації першокурсників – майбутніх вихователів закладів дошкільної освіти.