КОМПЕТЕНТНІСНИЙ ПІДХІД ДО ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ - Кравець, Л.М. (Інноватика у вихованні, 2018)
У статті досліджено змістову характеристику компетентностей, що є перспективними у професійній діяльності фахівця дошкільної освіти. Здійснено аналіз дефініцій «компетенція», «компетентність», запропонованих вітчизняними науковцями та висвітлених у їх наукових працях, державних і нормативних документах. Охарактеризовано ключові компоненти педагогічної компетентності. Вказано на необхідність в подальшому розробки оцінного інструментарію професійної компетентності майбутнього працівника дошкільної галузі. Зауважено, що сучасний освітній простір зумовлює необхідність оновлення контенту компетентнісного підходу до підготовки фахівцівдошкільної освіти та потребує ґрунтовного наукового пошуку у світлі вимог сьогодення.