СУЧАСНІ АСПЕКТИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ВИХОВАТЕЛІВ ДО ВИХОВАННЯ ГУМАНІСТИЧНО СПРЯМОВАНОЇ ОСОБИСТОСТІ В ДОШКІЛЬНОМУ ВІЦІ - Куземко, Л.В.; Литвиненко, С.В. (Інноватика у вихованні, 2018)
У статті висвітлено особливості пошуково-дослідницької діяльності студентів як необхідної складової професійної підготовки педагога. Представлено результати студентських розвідок щодо виховання гуманності в дітей дошкільного віку. Наведено приклади розроблених діагностичних методик та результати вивчення сформованості гуманного ставлення до навколишнього у дітей старшого дошкільного віку. Розкрито результативність реалізації системи роботи з виховання гуманності у дітей, розробленої на основі наукових доробок Т. Поніманської. Представлено студентський проект – сайт «Велике серце маленької дитини» на допомогу батькам і вихователям.