ФОРМУВАННЯ ПОЕТИЧНО-ЕМОЦІЙНОЇ КОМПЕТЕНЦІЇ У ХУДОЖНЬО-МОВЛЕННЄВІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ДІТЕЙ - Маліновська, Н. В. (Інноватика у вихованні, 2018)
У статті актуалізовано необхідність формування поетично-емоційної компетенції у художньо-мовленнєвій діяльності дітей. Розкрито сутність і зміст формування поетично-емоційної компетенції в контексті художньо-мовленнєвого розвитку старших дошкільників. Представлено методику формування поетично-емоційної компетенції у художньо-мовленнєвій діяльності дітей старшого дошкільного віку. Визначено особливості організації та проведення роботи з використання поетичних творів у дошкільному навчальному закладі. Обґрунтовано педагогічні умови формування поетично-емоційної компетенції старших дошкільників у художньо-мовленнєвій діяльності