СПАСТИКА М’ЯЗІВ ТА ЇЇ ВПЛИВ НА ЗАГАЛЬНИЙ ПСИХОФІЗИЧНИЙ РОЗВИТОК ДІТЕЙ - Мога, М.Д. (Інноватика у вихованні, 2018)
У статті охарактеризовано морфофункціональні особливості спастичності м’язів. Визначено та охарактеризовано основну ознаку спастичності – м’язову гіпертонію. Сформульовано й окресленовторинні симптоми спастики м’язів. Узагальнено та систематизовано причини виникнення спастики в м’язах. Визначено основні особливості впливу спастичного синдрому на загальний психофізичний розвиток дітей.