ІДЕЇ ТАМАРИ ПОНІМАНСЬКОЇ У ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНЬОГО ВИХОВАТЕЛЯ ДО ГУМАНІСТИЧНОГО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ - Падалка, О.І. (Інноватика у вихованні, 2018)
Стаття присвячена актуальній проблемі дошкільної освіти. У ній розглянуто проблему професійної підготовки майбутніх вихователів в умовах реформування системи дошкільної освіти, розкрито особливості гуманістичної парадигми та її значення у фаховій підготовці педагогів. Здійснено аналіз ідей та поглядів Т. Поніманської щодо професійної підготовки майбутніх фахівців дошкільної освіти до виховання дітей у за засадах гуманізму та обґрунтовано гуманістичну спрямованість особистості вихователя.