НАСТУПНІСТЬ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ТА НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ:: РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ - Половіна, О.А.; Ліпчевська, І.Л. (Інноватика у вихованні, 2018)
У статті розглянуто актуальні аспекти підготовки дітей дошкільного віку до шкільного навчання за концепцією Нової української школи, які пов’язані з забезпеченням принципу наступності між ланками дошкільної та початкової освіти. Розкриті основні протиріччя між наявною практикою розвитку та формування дитини у дошкільні роки та пріоритетними напрямами, визначеними концепцією Нової української школи. Запропоновано варіант алгоритму розв’язання зазначених протиріч, що сприятиме ефективному вирішенню окресленої проблеми.