ПІДГОТОВКА МАЙБУТНЬОГО ВИКЛАДАЧА МЕТОДИК ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ - Щербакова, К.Й. (Інноватика у вихованні, 2018)
У статті охарактеризовано професіоналізм викладача методик дошкільної освіти як найпотужніший чинник соціокультурного, духовного, інтелектуального розвитку педагогічної інтелігенції, яка працює у закладах вищої освіти. Аналіз наукових досліджень і педагогічної практики свідчать, що однією з рушійних сил професійної підготовки майбутнього викладача є зростання його компетентнісного і творчого потенціалу, що досягається швидкою модифікацією навчального матеріалу, опануванням його на суб’єкт-суб’єктній основі. Доведено, що організація різних форм та видів навчальних занять у вищій школі спирається на акмеологічний, компетентнісний, діяльнісний, теоретикометодичний та контекстний підходи.