ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ КЕРІВНИКА ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Горобець, Інна (Інноватика у вихованні, 2023)
У статті розглянуто проблему інформаційно-комунікаційної компетентності керівника закладу вищої освіти як важливої складової його професійної культури. Досліджено сутність та значення інформаційно-комунікаційної компетентності керівника ЗВО в його управлінській діяльності. Проаналізовано взаємозв’язок цієї компетентності з іншими структурними складовими такого важливого поняття як професійна культура. Досліджено, що формування інформаційно-комунікаційної компетентності сприяє всебічному розвитку керівників закладів вищої освіти, самовдосконаленню, бажанню вчитися впродовж усього життя, розумінню інформаційно-комунікаційних процесів, здатності застосовувати опановане у професійній діяльності, удосконалювати професійну майстерність, застосовувати набуті знання в управлінській та повсякденній практиці. Висвітлено потребу в якісно підготовлених, конкурентноспроможних фахівцях, здатних забезпечити функціонування і розвиток закладу вищої освіти в сучасних умовах, керівниках, які відзначаються високим рівнем педагогічної майстерності і творчості, професійної культури, неодмінною складовою якої є інформаційно-комунікаційна компетентність.