ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЙ ЯК ЗАСОБУ НАЦІОНАЛЬНОГО ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ - Вашак, Оксана; Манжелій, Наталія; Фазан, Тетяна (Інноватика у вихованні, 2023)
У статті висвітлено доцільність використання інформаційно-комунікаційних технологій у національному вихованні дітей дошкільного віку. Розкрито сутність та види цих технологій, проаналізовано їхню роль щодо урізноманітнення освітнього процесу в закладах дошкільної освіти. Наголошено на застосуванні засобів мультимедіа, їх педагогічного потенціалу, зокрема презентацій, які посилюють мотивацію дітей, активізуючи пізнавальну активність, сприяють кращому закріпленню народознавчого матеріалу у процесі національного виховання. Зазначено, що форми та методи використання мультимедійної презентації залежать від мети, завдань та змісту народознавчих занять. Акцентовано увагу на використанні мультимедійних презентацій на заняттях з народознавства. Наведено приклади застосування цих презентацій під час вивчення окремих тем у процесі національного виховання дошкільників. Підкреслено, що використання вихователем мультимедійних презентацій з урахування особливостей дітей дошкільного віку, їхньої емоційно-чуттєвої сфери, мислення, уяви дасть можливість проводити заняття на високому професійному рівні.