ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЯК НАЙВАЖЛИВІША ХАРАКТЕРИСТИКА ЗРОСТАЮЧОЇ ОСОБИСТОСТІ - Сойчук, Р.Л. (Інноватика у вихованні, 2018)
У статті обґрунтовано сутність відповідальності як смисложиттєвої цінності зростаючої особистості та необхідної умови виховання свідомого громадянина України. Установлено взаємозв’язок відповідальності із совістю та свободою особистості. Схарактеризовано основні типи відповідальності та проаналізовано особливості їх прояву в учнів у підлітковому та ранньому юнацькому віці.