TEACHER’S ROLE IN THE PROCESS OF IDENTIFICATION AND CLASSROOM APPROACH OF GIFTED AND TALENTED EDUCATION IN GREAT BRITAIN - Будз, І.Ф. (Інноватика у вихованні, 2018)
У статті автор прослідковує становлення ролі координатора з питань визначення обдарованих і талановитих учнів та вчителя у процесі ідентифікації обдарованих і талановитих школярів Великої Британії. Проблема підходу класного забезпечення у навчанні обдарованих учнів та його реалізація вчителем розглянута у дослідженні. Здійснено аналіз діяльності освітніх інституцій для забезпечення підготовки вчителів на державному, регіональному та районному рівнях, окреслено завдання, над якими вони працюють, представлено способи їх реалізації через програмну та науково-дослідну діяльність