ВИКОРИСТАННЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ СПАДЩИНИ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО У ПІДГОТОВЦІ ВЧИТЕЛЯ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ - Колупаєва, Т.Є. (Інноватика у вихованні, 2018)
В статті розглядаються педагогічні ідеї видатного українського педагога В.Сухомлинського в контексті розбудови нової української школи, підготовки сучасного вчителя, нового змісту освіти, орієнтованого на формування ключових компетентностей життя, педагогіки партнерства, що ґрунтується на взаємоповазі між усіма учасниками освітнього процесу, індивідуального підходу до задоволення потреб кожного учня, створення сучасного освітнього середовища, що стимулюватиме вивільнення творчого потенціалу як учнів, так і педагогів.