SOCIAL SUPPORT FOR STUDENTS WITH DISABILITIES VIA EDUCATION IN ONTARIO, CANADA - Федоришин, О.П. (Інноватика у вихованні, 2018)
У статті зосереджено увагу на проблемі соціальної підтримки дітей з обмеженими можливостями. Вони не мають почуватись ізольованими від інших дітей, а повинні жити повноцінним і достойним життям, що сприятиме зростанню їх упевненості в собі, самовираженню, внутрішній активності. Через освіту вони отримують соціальну підтримку і можливість соціального розвитку та ефективної участі в житті суспільства. Проблема дітей з обмеженими можливостями є актуальною у всьому світі. Особливо виражена вона у країнах, що розвиваються. Стаття розглядає, як здійснюється підтримка дітей з обмеженими можливостями у Канаді на прикладі провінції Онтаріо. Спеціальна реформа освіти у цій країні спрямована на позитивні зміни у освіті і охоплює всіх пов’язаних з нею людей, від уряду країни і відповідних структур до вчителів, вихователів і самих дітей. У нормативних документах про освіту наголошується на інклюзивності навчального процесу, який має бути гнучким, підтримуючим і доступним для всіх дітей, включаючи дітей з обмеженими можливостями.