ФОРМУВАННЯ ТА СТАНОВЛЕННЯ ОСОБИСТОСТІ ДІТЕЙ-СИРІТ В БУДИНКАХ СІМЕЙНОГО ТИПУ - Павленко, А.С. (Інноватика у вихованні, 2018)
Статтю присвячено проблемі формування та становлення особистості дитини в дитячих будинках сімейного типу. Розкрито необхідність інноваційної системи виховання та навчання дітей-сиріт. Дано оцінку правильності напрямку формування особистості дітей-сиріт в прийомних сім’ях, а також зосереджено увагу на необхідності підготовки та навчання прийомних батьків. Приділено увагу міжособистісним стосункам в дитячих будинках сімейного типу, що є невід’ємною умовою входження дитини в соціум, формування в неї сімейних цінностей, правильної самооцінки та реалізації себе як соціально-комунікативної особистості.