ПОТЕНЦІАЛ ПЕДАГОГІЧНОГО КОЛЕДЖУ В УТВЕРДЖЕННІ ГРОМАДЯНСЬКОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ:: ПОГЛЯД КУРАТОРА - Столярчук, Л. І.; Столярчук, О.В.; Мазурок, І.В. (Інноватика у вихованні, 2018)
У статті розглянуто місце закладу вищої освіти в Україні в системі формування громадянської компетентності студентства. Наголошено на періоді актуалізації та значенні цієї життєвої компетентності як неодмінної складової особистості сучасного українця. На прикладі педагогічного коледжу здійснено аналіз потенціалу окремих навчальних дисциплін у посиленні громадянської освіти. Запропоновано перелік тематики виховних годин, розроблених задля охоплення різних напрямів громадянського виховання. Звернено увагу на роль інституту кураторства у цьому контексті.