ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ТА ДЕТЕРМІНАНТИ МОРАЛЬНОГО РОЗВИТКУ ОСОБИСТОСТІ У ДИТЯЧОМУ ВІЦІ - Павелків, Р. В. (Інноватика у вихованні, 2018)
У статті розглядаються особливості морального розвитку особистості у дитячому віці. Розкрито сутність внутрішніх і зовнішніх детермінант морального розвитку дитини. Звернуто увагу на роль сім’ї, моральної освіти та виховання у процесі морального становлення підростаючої особистості. Розглянуто доцільність побудови морального виховання на особистісному стилі спілкування, що ґрунтується на взаємній повазі, доброзичливості та сприяє виникненню у дитини моральної самооцінки – сприйняття себе як доброї, чесної, справедливої людини.