ФІЗИЧНЕ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ У ПЕДАГОГІЧНІЙ СПАДЩИНІ В.О. СУХОМЛИНСЬКОГО - Гринькова, Н.М.; Степанчук, Р.Б.; Кафка, Ю. Я. (Інноватика у вихованні, 2018)
У статті охарактеризовано основні ідеї відомого українського вченого, педагога Василя Олександровича Сухомлинського про організацію та реалізацію фізичного виховання і загартування дітей та молоді; здійснено аналіз науково обгрунтованих та перевірених на практиці в умовах конкретного колективу Павлиської середньої школи методів і прийомів фізичної підготовки дітей; розкрито ефективні форми організації фізичного виховання, які використовував В. Сухомлинський, а також систематизовано поради вченого щодо збереження і примноження здоров’я дітей.